Изпълнен нявга с надежди и мечти,
разочаровах се от жестокия ни дял!
Дух иска волно да пее, да лети,
а изпълнен е той с болка и жал!
Господи, стопли душите,
дай изход, пътека ни дай,
нека светли бъдат съдбите,
да живеем в щастие, в рай!
© Георги Всички права запазени
и душата ми страдна
моли ви да бъде чута -
как без изход тя се лута.
И без надежда тя мечтае
в пролет да сияе,
че от зима е ранена
и от самота е натъжена.