Тази неделя тополите
с четки рисуват в небето,
сякаш че клоните голите
с черното драскат и ето -
графика тъжна и тъмна
стана картината цялата.
Очаквах все цвят да я пълни,
а вече радва ме бялото -
със своята сила да може
чисти да стори тополите,
та скоро в пейзажа да сложат
цвят във клоните голите...
© Мария Всички права запазени