Вчера беше пролет,
днес е есента.
Свършва всеки полет.
Стихва песента.
Утре ще е зима
и ще има сняг.
Господ ще ни взима
на отсрещен бряг.
В лед ще е душата.
Мръзнещо сърце.
Вятърът в нивята
пляска със ръце.
Всеки дъх замръзва
още във уста.
Зимата се хлъзва
в гниещи листа.
Тялото го сгрява
кръстената пръст.
А в снега изгрява
светлият ни кръст.
© Никола Апостолов Всички права запазени