Зимна приказка
Сред поля и балкани
разни птици и животни са събрани.
Бухалът със крилете си ще маха,
капчиците дъжд ще изтръска
и игликата под него ще изпръска.
Катеричката игрива
си играе, скок-подскок.
Събира гъбки, орехи и сливи,
и си тропа, тропа-троп.
А някъде там
пее птица гласовита
своята песен, която знам,
и вдън гората не може да бъде скрита.
© Калин Барбов Всички права запазени