Осъмна в бял воал гората
и преспите са мелби заскрежени,
щом вятърът задуха вледенен
завихрят се снежинки разпилени....
И Зимата помита облак сняг
изпраща го по клони оголели
измръзнали от ледения бяг
облича ги с воали цели.
Изящни, изваяни от скреж
брези са вплели клони бели,
навъсеното слънчево кълбо
увиснало над бухнали къдели....
Вял врабец скочи измръзнал
в преспа остави бегли следи
дете от прозореца скрежно замръзнал
хвърли на Врабчо топли трохи....
© Nina Toshich Всички права запазени