Отидоха си птиците, останаха гнездата –
тъмнеят като рани по клони без листа.
Край тях с въздишка тиха минава само вятърът,
събужда плахи спомени за летни чудеса.
А клоните са длани, молитвено разтворени.
Снежинките им дават друг някакъв живот.
И нова тръпка слиза надолу, чак до корена...
Снегът е топла ласка за зимното дърво.
© Елица Ангелова Всички права запазени
Весела и споделена Коледа!