Между тревата пълзи,
съска с отровен език.
Не думи, а вик!
Тишината срази.
Дълго на слънце седи.
Увита, на голия камък,
живота си някак реди
върху пясъчен замък.
Съжалих я, подадох ръка,
нали съм добра душа,
захапа злобно ботуша,
врътна глава и се скри
в първата дупка.
Спасих се, но взех си поука!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени