аз съм Голям и в черупка на броненосец,
шахматно оцветен, събирам армия.
Ако познаваше стратегията ми,
би оттеглил офицерското си достойнство
в лазарета на Eвтаназията.
Защо я отлагаме за време на мир?
аз напускам Цитаделата, моя напръстник
от пешки.
аз ти оставям за трофей черупката си.
А ти какво ще оставиш
в музея на безусловната ми капитулация?
© Деймиън Всички права запазени