Затворени в кутийките на дните,
броим минутите като зрънца.
Часовете - сребърна мъниста.
Години - златна огърлица за света.
Минава време и накичени със нея,
вървиме горди с вдигнати лица.
Забравяме понякога за дните,
стаени в малките зрънца.
А знаем, всяко зърно клас разцъфва,
погалят ли го слънчеви лъчи.
Но то забравило за своето начало,
изгаря в жарките си дни.
И нека всеки връх е първа стълба,
целта - познанието на река.
Да крачим, плувайки във дните.
Запомнили годините - минути са от
Вечността!
© Цветето Б. Всички права запазени
Младене, много ти благодаря за мнението относно визуализацията и избора на този куплет!
Доче, благодаря за положителната оценка! Трогната съм.
Стойчо, благодаря за изчерпателния и чудесен коментар!Радвам се, че си го усетил по този начин 😊 Много си прав - останалото е загуба на енергия!
Георги, приемам и твоя вариант 😊 Поздрави и от мен!
Георги (генек), вярвам че в живота има време за всичко(колкото и кратък да е той), от нас зависи кои мигове ще уловим, кои ще задържим, на кои ще се отдадем, кои ще развием и т.н.😊, а и винаги можем да ,,вилнеем,, в мислите😊 Сърдечно благодаря за комплимента!
Пожелавам на всички щастлива и здравословна седмица!