По пътя на звездите ако тръгнеш,
ще срещнеш хиляди съдби,
и пак звездите ще ти кажат
защо си сам или не си.
Ще ти напомнят колко пъти
си бъркал и срещу кого,
те могат да ти предвещаят
къде ще сбъркаш и кога.
По пътя на звездите ако тръгнеш,
все някъде във цялата вселена
ще срещнеш своята звезда,
онази, същата, която чертае твоя път.
От светлината ù ще разбереш
дали си изживял мечтите си,
дали си бил с когото трябва,
дали си там, където искаш.
Ако не си и се почувстваш натъжен,
не я упреквай, с това ще я убиеш,
ще я превърнеш в паднала звезда,
ще разбереш, че пътят свършва.
Онази, малката звезда,
която определя дните ти и винаги те ръководи,
за нея трябва да се грижиш,
защото сте зависими.
© Снежана Моканова Всички права запазени