Свети, звездичке, свети, сестричке,
на самотния пътник пътя осветявай.
Надежда на болното дете през прозореца,
надежда за живот отгоре му давай.
Свети на жената която хляб проси,
за да нахрани своите дечица.
А разранените ù крака боси,
дъщеричката ù гали с малките ръчици.
Свети и на овчаря изкарал своето стадо,
който сутрин предава събраното мляко.
За да нахрани многолюдното чадо,
помагаш на него макар и непряко.
Свети и на мене, звездичке-сестричке,
кураж ми давай в трудните дни.
Ако можеш, превърни ме във птичка,
за да изтрия твоите сълзи.
© Роза Лилиева Всички права запазени
написано много талантливо! ПОЗДРАВИ!