Sep 8, 2010, 6:09 PM

Червена съм 

  Poetry
698 0 6

ЧЕРВЕНА СЪМ

 

 

От сока на червената луна

изцеждам вино. Пия до насита.

Рисувам факла. Огнена вълна.

Червени ветрове крещят в косите.

 

 

Червена съм. От розите на двора,

от бабиния пурпурен сукман.

Смирението в бъчва ще затворя

и ще нанижа мълнии в гердан.

 

 

© Мария Ризова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??