ЧЕРВЕНА СЪМ
От сока на червената луна
изцеждам вино. Пия до насита.
Рисувам факла. Огнена вълна.
Червени ветрове крещят в косите.
Червена съм. От розите на двора,
от бабиния пурпурен сукман.
Смирението в бъчва ще затворя
и ще нанижа мълнии в гердан.
© Мария Ризова Всички права запазени