8 сент. 2010 г., 18:09

Червена съм 

  Поэзия
699 0 6

ЧЕРВЕНА СЪМ

 

 

От сока на червената луна

изцеждам вино. Пия до насита.

Рисувам факла. Огнена вълна.

Червени ветрове крещят в косите.

 

 

Червена съм. От розите на двора,

от бабиния пурпурен сукман.

Смирението в бъчва ще затворя

и ще нанижа мълнии в гердан.

 

 

© Мария Ризова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??