Потайна нощ прегръща пак града,
светкавица една разделя ни сега
и като слънце своята луна
не спирам да те търся по света...
А ти си там, а после тук,
за миг си с мен, а после с друг
и това е химия неповторима
с име на любов необозрима...
Затова не спирам да те искам,
в обятията мои те притискам
и уж отпивам чаша от страстта,
а жадна скита моята душа...
И щом денят открадне вечерта,
пиян събуждам се от самота,
с болки адски в натежалата глава,
дарени от уискито с тъга...
Усещам, всичко е било насън,
дочувам весел хорски звън,
отразен от моята тъга,
разбила на парченца любовта..
© Боян Дочев All rights reserved.