Болко, болчице,
като медна монета
на вечерното синьо небе си.
Накъдето да тръгна,
няма как да избягам от теб.
Ти ме знаеш къде съм.
Пълнолунна,
разкъсваща мрака
под облаци сивкаво-перести.
Или остра,
извита, изгряваш,
засенчена в себе си.
Болко, болчица,
как бих могла да забравя
студенината ти!
И във безлуние
твоят лъч ми разрязва
със скалпел душата!
© Павлина Гатева All rights reserved.