Видях Смъртта!
Изпила бе очите ти
до черни ями със изтлели въглени.
Изсмукала те бе като стафида,
в бонбонена обвивка хвърлена.
Видях Смъртта!
Зловонно ме целуваше
със твойте устни бледи и изпръхнали.
Безструнно немощно, хартиени
ме сграбчват пръстите ти, тръпнещи.
Уплаших се.
За свойта тленност ли?
За туй, че изтървахме влака ли?
Но ти върви!
За теб животът минал е!
А моят рак ще трябва да почака.
© Павлина Гатева All rights reserved.