И когато, там сред тревите
заспя вечния си звезден сън.
И когато сутрин, роса ми мие очите
и ме буди птичият хор.
Тогава невидима, ефирна и лека,
ще идвам в тъжния ти делник.
Със тихия полъх на вятъра,
ще бъда нежно докосване.
Блясък и спомен в очите ти
по невъзвратимите, отминали дни.
© Румяна Маринова All rights reserved.