Какво стана -
пламъка някак угасна.
Сякаш кофа вода някой изля във сърцата
и пусто и празно е в нас
дори вятъра разпиля пепелта,
като боклук понесе го незнайно къде -
на гробището на Любовта.
А там рози и сърца на едно
дерат, кървят, крещят за помощ,
но някой с неистов смях
заглушава този ЗОВ за капка Обич!
© Ливия Радева Todos los derechos reservados