55
Есента, във вихрен водовърт,
дървото на Живота бясно брули...
Рано е за среща с тебе - Смърт,
но късно за въздушните ми кули!
Раздавах хляб... И Времето във мен...
А трябваше ревниво да ги пазя,
оставил къс за утрешния ден.
Да бъда жив!... И гладен да не лазя...
Ах, как жадувах онзи небосклон,
от хоризонта... Тайно му намигах...
Политнал бих от тъжния балкон,
но винаги до перилата стигах...
Вятъра не впрегнах във хомот...
Падах... Ставах... Като във гротеска...
Днес, близко съм до теб - Живот!
Утре?... Ще съм по-далеч от днеска...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados
https://www.youtube.com/watch?v=WWGven3wLGE&feature=youtu.be