Пролетта ни подава ръка,
обгърнала ни е със свежест,
и в миг ти виждаш как,
си облян от невиждана прелест.
Дъхът ѝ разцъфнал дарява
дарове, внасящи мир,
с нея започва всяко начало,
и всеки несвършващ пир.
© Никола Диманов Todos los derechos reservados