Цяла нощ
светкавиците
плющяха
по гърбовете на облаците.
Лъскавите им черни задници
неспокойно се движеха
и размахваха натежалите им опашки,
сякаш искаха да избягат
от коняра,
който щедро изливаше
ведра дъжд
върху гривите им.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados