Мойте бели нощи за тебе са изгубени...
Как ме траеш още?! - То си е за чудене...
Нима не ти омръзна да лягаш все сама?!
Колко време вече не си била жена!
Сгушен всяка вечер в мъдра самота,
дръгна само с молив безплодно по листа.
Разчесвам бледи рими, недоносени мераци;
очите си изгледах от взиране за знаци,
които да доказват гениалност на поет.
С усилие израждам пореден слаб куплет...
Тъй, в низходяща крива, загърбил женски ласки,
подклаждам и угасям графомански страсти.
В зори се чак дотътрям (след третите петли),
възглавето подирил с подпухнали очи.
Ти отново кротко, жертвено мълчиш
(честичко усещам – преструваш се, че спиш).
Да беше възроптала, поне едничък път,
кажи, че съжаляваш за избора си тъп,
че нявга, га въздишаше по „юношата блед”,
пò инак си представяше бъдеще с поет!
И онзи гаден Пешо (Вечният ерген),
срещнем го, усмихне се, ала не гледа мен (!).
Такъв един учтивичък, спретнатичък, чист,
мустачките - поддържани, жилав като глист;
В очите му играят нездрави светлини,
това леке раздава го, ценииител на жени.
Не съм му виждал прага. По хорските одумки
напол’вин бил изтъркан от самотни булки...
Дано таз тиха кротост у мойта благоверна
да няма за причина споменатия мизерник...
За всеки случай, вече, седми ден поред
по два пъти (!) отсрамвам мъжката си чест.
Гложди ме обаче скрито притеснение –
дали не се усетих с Известно закъснение?
21.01.2015
© Людмил Нешев Todos los derechos reservados
Хубава вечер ти желая и аз, Бо!