В една тъмна нощ бялото ти лице
заледи погледа ми тъжен и унесен,
в тишината плачеше твоето сърце
и изпращаше дъждовната есен.
Приближих се и тихо попитах –
защо плачат тези пъстри очи,
защо отново всичко не опитат
за сбъдване на любовните мечти.
Каза, че била самотна и чакала
любовта на някой самотен мъж,
заради това в тишината плакала,
докато не чула гласа ми изведнъж.
Тогава съдбите откриха проблема,
в нощта беше излекувана тъгата,
спря дъждът – разреши тази дилема,
осъмна денят заедно с дъгата...
Но след дъгата дъждът пак заваля
и премахна усмивката от лицето,
чак до зимата той не се спря –
остана празно и сухо небето.
Още помня този прокълнат час,
когато взаимно всичко обещахме,
роди се любовта тогава между нас,
а днес даже не се и познахме.
© Никица Христов Todos los derechos reservados