7 nov 2008, 13:18

Гробището опустя 

  Poesía
699 0 6
Стихна вятърът в косата ми,
гробището опустя
и по лицето ми изпито
сълза едничка се разля...

Обърнах се към хоризонта,
слънцето над кръстове залезе,
а аз с надежда безприютна
от гроба чаках някой да излезе.

Приличаше на восъчна фигурка,
завит със цветя и късчета вечност.
На децата си аз ще разкажа
за една неизчерпаема, мъжка човечност.

Най-сетне беше тихо,
в своята болка сама,
със спомените си утолила
копнежа по една безумно "моя" душа.

Ръцете ми трепереха,
в изсъхналите рози се оплетох,
очите те намериха
и дланите си молитвено сплетох.

18.12.2007
 

© Свобода Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??