8 ene 2021, 10:02

И обича... 

  Poesía » Otra
646 6 3

Дори най - гладкия от тях да стиснеш –
да се изгуби, в твоята пестница.
Е камък. Като участ зла, ще висне...
Над бяла врана, а и тя  е птица.

Перата бели пръсна - не брои ги,
та пухкав сняг, да падне, над лъжата,
но всяка от прочетените книги,
сега й се отбива, от главата.

По навик бързо смята ги – на пръсти,
пробойни, синини, глава разбита...
Камара камъняци – според ръста,
а от върха й лесно се полита.

Сега, навярно смяташ – победител,
е егото ти. Колко ти прилича!
А нейде сред снежинките е скрито,
сърце на бяла врана. И обича.

 


   

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??