Иде Великден
Великденче цъфна
на росна поляна
камбана звънна
Великден настана.
Козуначета топли
и яйца украсени
всеки подготвя
за празника светли.
В ръце със свещичка
ще се помоля
здраве да има
за всички хора.
Марина Караманска
© Марина Караманска Todos los derechos reservados