Косите са оръжието на всяка жена,
С тях тя омагьосва или слага преграда,
А ако е тъжна тогава сама –
крие се зад тях и плаче, и страда.
А когато кичур отмести
и в очите ѝ видиш пак светлина,
значи всички тъги са отнесени,
и пак е щастлива жена.
© Росен Николов Todos los derechos reservados