23 jun 2014, 0:07

Липса отляво в сърцето 

  Poesía » De amor
899 0 1

Ти си липса отляво в сърцето.

Как така и не я преживях?

Болезнен е синият цвят на небето,

където съвсем неотдавна летях.

 

Където във дните откривах си щастие

наместо безличния свят опустял,

за теб споменът взема участие

и боли тъй, както не е болял...

 

Сега сетивата ми неми и глухи са.

(Явно по-верни на теб са били).

Дори очите ми кладенци сухи са;

ти знаеш, че не плача, нали?

 

Допир на устни... Длан по бедрото...

Присмехулен вик на далечен мираж.

Пронизва ме остро болка в реброто,

но стискам зъби – давай, кураж...

 

Отдавна на болки някак привикнах.

Сърцето ми преди векове ги изучи.

Но ти си липса, с която не свикнах,

още когато отляво се случи.

© Ая Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??