Мокри капки топло слънце
бавно премижават в моите очи,
като стар паянтов кораб
чакам да проблясна в морските вълни.
Тиха, непресторена усмивка -
с зъби бели като пролетни цветя,
бяга от лицата без почивка
да споходи други в други части на света.
Плавен танц със плахи стъпки
се опитва да разсее есента -
да изчака люлякът да се разпъпи,
да попеят цветовете песничка една.
А рибарят все тъй мъдро наблюдава,
сякаш той е дядото на морската мера,
пламъче в очите тихо се надява,
мокро слънце в тях се заигра.
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados