Пролетта на Вивалди е сезонът след зима,
който идва внезапно и сърцето ти взима.
Искам пролет такава с вишни винаги млади!
Всяка зима очаквам, пролетта на Вивалди...
Пожълтяват листата на узрялата дюля,
синьо - бели снежинки ще накацат по люляк.
Всяка пролет през зима е с дъха на зюмбюли,
щом комини навържат спомените в пискюли.
В пролетта на Вивалди, севернякът жадува,
изтъканата дреха да захвърли... сънува...
след акорда затихнал на обрулена есен
как припламват по кожа нотите безтелесени.
На пиано с Вивалди само четири нощи?
О, не спирай... свири ми, пак от същото, още...
© Todos los derechos reservados