От близостта на хората изгарям,
далече ли са – студ е непрестанен.
Ключар да бях, душите ще отварям –
дълбокото е с климат постоянен.
Затуй душите са недостижими –
прикриваме до дъно свойта същност.
Докрай остават острови незрими,
достигнем ли ги, вече ще е късно!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados