Оптимистично
Лети лети, времето не спира,
не спира дъх дори да си поеме,
поеме ли си пак се взира,
в далечен светъл хоризонт.
Прегръщаш миналото и вървиш,
с ръка улавяш миг след миг
и като топъл Черноморски бриз,
с времето се ти надбягваш.
Щастливи спомени остават в теб,
несгоди, мъки бързо отминаваш
и пак поглеждаш устремен напред,
за нови трепети останал жаден.
Прелитат дните, както птиците на юг,
секунди чезнат в бездната безкрайна,
а някъде във хоризонта са мечтите ти,
там някъде очакваш изненади.
Дали ще бъдеш по-щастлив тогава,
дали ще имаш своята победа тъй желана,
та ние никога не спираме да търсим,
живота ни е вечна надпревара.
Летиш и ти със времето и мислите,
сънища, мечти несбъднати, желани,
да бъде ден във който ти ще осъзнаеш
и от живота си доволен ще останеш.
Да бъде някога, когато ще се радваш,
Вярата да бъде твоят ангел земен,
Надеждата да е пътеката в живота,
а Любовта да бъде твоят огън.
Мартин
29.08.2007
© Мартин Аргиров Todos los derechos reservados