Под сянката на гълъб
се спотайва някоя красива тайна,
обвита в пареща луна,
която днес така омайва.
Там под сянката на гълъб,
в тази бляскава среща,
сред ухание на някакви цветя,
видях душата ти сама.
© Никола Диманов Todos los derechos reservados