24 jul 2013, 11:45  

Пророчески сън 

  Poesía » Otra
488 0 3

Сънувах го пороя. Изваля
за някакви си двадесет минути
върху ми целия Световен океан.
Провирах се под дрехата от струи,
обилно мокрещи. От водопад
с плющене се изливаше водата.
Прескачах вадите. В зрънце от град,
смалена, се провираше душата ми -
като конче през вътъка на канава. 
Вървеше мокра, а то значи - гола.

Отвъд съня ме чакаше кавга.
Порой от сълзи и надвикване с пороя.

 

 

Публикувано във:

e-Lit.info Сайт за литература, 2016

в-к Уикенд 22-28.6.2019

 

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??