РАЗМИНАВАНЕ
Отиде си, преди да бе дошла
по-близо до най-страшната му болка,
преди да бе разбрала ясно колко
му струва безответното “Ела!”.
Навярно доста бе я заблудил
със свойте умозрителни модели,
прикриващи наистина умело
тъгата на един живот немил.
Опита да постигне яснота,
но тя помисли, че се забавлява.
Прие прощалното му “Съжалявам!”
за наранена мъжка суета.
А може би така е по-добре –
спести й много тежка отговорност.
Остана сам – безмълвно и покорно –
на кръстопът в астралното море.
Бел. авт.: Стихотворението е втората част от триптих. Първата е “Елегия”, а третата – “Импресия”.
© Атанас Димитров Todos los derechos reservados