Обичам те...!
Не казвам аз на теб!
Обичам те! Аз казвам на нощта...
Обичам те! Аз казвам на луната
и на вятъра студен...
Защо ти си толкова далеч от мен...?
Обичам те! Аз казвам на самотните дървета
и с клони те ми отговарят, ала не радост,
а мъка в мене сътворяват...
Обичам те! Аз казах на вечерта,
но тя ми зашлеви плесница!
Обичам те! Аз казах на деня,
но той ми подари парченце тъмнина!
Обичам те! Аз казах на звездите,
но те безмълвни ме погледнаха и
сякаш светеха за някои друг...
Обичам те! Аз казах на препускащия вятър,
а той през мен безжалостно премина и
остави ми единствено студения си спомен...
Обичам те! Разпилени думи в мрак и самота...
без никаква надежда...
без никаква мечта...!
© Моника Стойчева Todos los derechos reservados