На шинела копчетата кърпя,
и питам се през плач
- аз малкия човек ли съм?
Така ли ще умра?
Със нафора в устата и оцъклени очи.
Със мисълта, че все във мене е вината,
а гневът ми обикаля,
излиза през стената
На хората шинелите краде.
Шинел, куртка, любов, деца,
Всички те, които стенат в кръг.
Оставете ме на мира.
Защо ми се присмивате.
I have a dream,
Но не по Мартин Лутър.
Краят му към мен върви.
И аз във него се оглеждам,
Чертите са ми толкова познати.
Малкият човек към мен върви,препасъл автомати.
Изпитвам страх от малкия човек.
Изпитвам срам от малкия човек,
защото той е БезНадежден.
© Сатин Роксан Todos los derechos reservados