В златна кула злото заключи едно дете.
То порасна като цвете, но не виждаше широкото небе.
В ден, когато времето летеше,
в миг на слабост във света.
През прозорците от сълзи
влезна тихо любовтта.
И ръка подаде топла,
дръпна тъжното дете,
кулата със вик събори
и му даде къс небе.
Силата на светлината
беше чиста, но опасна -
то израстна.
Но в очите му красиви
облаци незнайно сиви
се загнездиха и
всичко закриха.
Свикнало на тъмнина,
то внезапно ослепя...
Но сърцето му туптеше
още будно беше..
© Людмила Стоянова Todos los derechos reservados