Ах ти душа моя струна чувствителна,
защо сърце ме тикаш все тъй натам.
В купето съседно седнала стеснително,
красива е, а какво да правя не знам.
Седнала е в купето с глава приведена,
с красива златна сребриста пусната коса.
В очите и искрици блясват дори наведена,
но какво, какво очакваш аз да направя сега.
Ах ти душа моя струна чувствителна,
казваш ми трябва да я заговориш на мига.
Не знаеш ли колко съм притеснителен,
треперя аз цял, езика си глътнал съм сега.
Но крадешком някак и аз я поглеждам,
сам не зная защо правя го правя това.
Погледа и срещам скришом под вежди,
краката ми подкосиха се, леле ами сега.
Но трябва нещо да измисля и то на мига,
с трепет приближавам стройната и снага.
Извинете да Ви питам аз нещо спешно сега,
ще слизам, но гарата забравих с тез имена.
Забравих на спирката името дълго и сложно,
помогнете ми моля, ако за Вас е възможно.
Мястото и описвам горе долу прилично,
разбрахте ли ме не зная, да обясня ли различно.
А тя през усмивка отговаря ми с топъл глас,
да мястото зная прекрасно ще сляза там и аз.
А тренът забавя ход, ето тук е дали сте готов
ще слизаме вече тука е нашата спирка любов.
© Петър Петров Todos los derechos reservados