Стълбата на живота
Въртейки се в житейските проблеми,
и още млад си - не ти дреме,
обръщаш се и няма нищо,
което да те притеснява мислиш.
Минава още малко време,
И почва малко да ти дреме,
Че времето минава бързо,
А никой още не ти връзва.
Но идва времето ти вече,
А с него и едно човече,
И почва много да ти дреме,
За бъдещото поколение,
И ето идва четирстака,
И времето ти веч не чака,
И кокалите се обаждат,
И спомените ти изваждат.
Когато се качиш нагоре,
По стълбицата на живота,
Откриваш , че освен любовни,
Си имаш и други органи чаровни.
Душата ти е още млада,
Но косата ти все пак пада,
Но майната и на косата,
По важни са децата.
Така живуркаме си всички,
И бачкаме като пчелички,
Въртя се пак в житейските проблеми,
и пак съм млад , но в друго време.
Христо Христов
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados
"и пак съм млад , но в друго време" - это рок!.