22 feb 2018, 22:13

Тих шепот на сини очи 

  Poesía » De amor
345 2 6

Обичах да бъда момче без проблеми,
да мога да скоча света през глава –
пресичах различни земи на елени,
но тъй не достигнах онази земя.

 

Мечтаех живота да бъде награда
и давах сърцето на силите зли.
Душите е свила голяма ограда,
която прескачам за тези очи.

 

Не моля да бъдеш богиня от Рая.
Не искам да бъда трошица пред теб.
От рими целувам, рисувам и вая,
любов, разтопена пред кубчета лед.

 

Живота ме кани на тиха вечеря.
Звездите чирикат – небесни врабци.
Безброй великани успях да намеря,
във тихия шепот на сини очи.

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??