Пак Аз и Ти, изискано облечени,
на свещи и на вино, в скъп локал.
Не си говорим, всичко е изречено.
Поредната ни среща доживяли,
платихме със цената на успеха,
а спомени, надничащи зад ъгъла,
подсещат ни за мрачните доспехи,
сковали жажди по мечти излъгани.
Долавям в погледа ти сто въпроса,
преплетени със мъжките терзания.
Аз вече съм жена, на вино нося
и мога да изпълня сто желания,
куршум не хващам, огън не гори ме,
в различни роли често се обличах...
Какво да си говорим - целуни ме,
и все едно отново се обичаме...
Дали жалеем и дали празнуваме,
това си знаем само аз и ти
с поредната, изпита на сбогуване
бутилка "отлежало със мечти".
Наздраве! - за изгубени надежди,
за стиховете в дългите писма
Откраднахме си пак
ТРОХИЧКИ НЕЖНОСТ...
Не ме изпращай. Тръгвам си сама.
Р. Ч., Лондон, 2014
© Росица Чакърова Todos los derechos reservados