ЗА ТЪЖНИТЕ ПОЕТИ
Какво ли се случва с онези поети,
които са тъжни и все неразбрани?
Които все чакат в сърцето да светне
и лутат се вечно из думи и драми?
Защо ли съзират все мрачното слово?
И там ли откриват утеха - не зная!
Но знам, че щом съмне отново
безумно побягват, преследвайки края.
Да бъдат разбрани е напълно излишно.
Затова престорете се, че всичко е ясно.
А те ще повярват и безутешно
ще ви обичат, макар и безгласно...
© Валентин Петров Todos los derechos reservados