Прилича
на пухена възглавница.
Но не е.
Облак е.
Голям облак,
напоен с много дъжд.
Някой ми го натика
през гърлото
в белия дроб.
Ако си поема дълбоко дъх,
ще залея земята.
Публикувано във:
в. Уикенд 2-8 октомври 2010
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados