Повярвай! Тя, жаравата, мълчи
за тези що страхуват се от огън,
от дяволите в женските очи,
забравили димът, че е съдбовен.
Повярвай! Отредена ти е. Орис.
/Макар низвергната от някой друг/.
Не всяка може да танцува боса.
Не всяка носи нестинарски дух.
Омайва те с нозе, душа и тяло.
Притиснала иконата. Гори.
А с ритъма сърдечен си извайва,
тъпана и гайда, що ручи.
Искаш ли я. Давай без остатък
на тази обредна и огнена жена,
що в тъмното светлее с ярък пламък,
во веки в теб оставила следа.
По стих на vladetoned /Владислав Недялков/
© Таня Мезева Todos los derechos reservados