22 oct 2023, 13:02

Пролетен дъжд 

  Poesía » Del paisaje
109 1 0

         Пролетен дъжд

                 На А. 

 

Дъждът по прозореца ми трополи

Безбройни малки капчици-очи, 

Които в миг пречупват светлина, 

А в другия намерили са веч' смъртта. 

 

Аз стоя и тихо наблюдавам 

И сякаш съучастник във смъртта им ставам. 

А те безмълвни продължават своя път 

Във търсене на някакъв невиждан райски кът. 

 

Навън по-тъмно става… 

Облак нов май наближава 

След него друг ще дойде, знам

И дъжд ще сипе по-голям. 

 

Но после... После слънце ще изгрее

И птичка нейде свойта песен ще запее 

А аз ще видя как тези капки миг живели, 

Създали са живота, за когото са копнели. 

 

© Владимир Велев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??