Тези четки ми пречат -
не става достатъчно пъстро.
Вземам боите с ръце
и рисувам, използвайки пръсти
Създавам хаос, а в хаоса свят,
дисектиран на малки частици
в сложен пъзел от цветни петна,
с ярки точки и тъмни чертици
Нереално изглежда света -
не спазвам природни закони.
Нахално, в своеволна свобода
рисувам както ми дойде.
Смесвам, мажа, наслагвам боя -
небето земя е, земята – вода,
огънят лед е, морето гори.
В пустинята - влага, от усмивка боли.
И всичко накъсвам, пререждам, нарязвам
в парчета несвързани, в сложна игра,
в гонитба за цялост и простичко щастие
да бъдат приобщени към света.
Но моят хаос властва и платното грее
в небивал цвят с красив нюанс.
Неповторимо е, но и непосилно бреме
да оцелееш в моя свят.
© Счетоводител Храбър Всички права запазени