Когато умря един блян,
нищо наоколо не се случи.
Дишах бавно, едвам-едвам
на пресекулки като пребито куче.
Не е виновен друг за това,
сама надробих си попарата.
Ще си я сърбам самичка сега,
чак до небето - камара.
Павел Матев ме предупреди
и за лятото, и за птиците.
С късна дата, над мен ще искри
пак пламъкът във зениците.
© Христина Комаревска Всички права запазени
да сме щастливи всяко лято?
Угасва пламъка в зениците
като звезда във мътно блато" П. Матев
... затова им казават блянове.