В безсмислието на изгаснала звезда
се вгледахме и удивихме!
За участ зла и за беда
в сърцето й - единствено открихме -
складирана човешката печал...
И нищо вече не напомня,
че някога, от нейната свещена кал,
създаден бе Адам, бащата
на осъдените живи
и страдащи за неродената им майка...
А как блестеше....
За малко, едва за милиард години,
а вечността е тъй безкрайна....
С кого сме днес роднини?
Разкрий ми свойта тайна,
защо угасна, къде е светлината?
© Галин Добрев Всички права запазени